1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Горските инспектори за един ден от с. Бистрица и с. Железница получиха грамоти и награди

Горските инспектори за един ден от с. Бистрица и с. Железница получиха грамоти и награди

Представителите на РДГ София демонстрираха задълбочени познания и компетентност

Инициативата  „Горски инспектор за един ден” се проведе  съвместно с ДПП „ Витоша” на територията на парка. В обучението взеха участие общо 48 ученици от пети и шести клас от с. Бистрица и с. Железница. 

Горските инспектори от РДГ София запознаха  децата с основните функции на горските инспектори, с работата на лесовъдите и ролята им за опазване на горите, за борбата с нарушителите и средствата, прилагани в тази насока. Учениците научиха какви са правилата за маркиране на насажденията, предвидени за сеч, какво представляват контролните горски марки и къде се поставят те. Показани им бяха и горските карти и научиха значението на означенията в тях, демонстрирана им беше работа с GPS за нуждите на лесовъдската професия. Представителите на РДГ София демонстрираха задълбочени познания и компетентност, както и умения да ги представят пред ученическата аудитория по забавен и атрактивен начин. 

И в двата дни на обучението бяха отличени ученици с грамоти, а всички останали участници в обучението получиха  рекламни и информационни  материали.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.