Горските мерки от ПРСР ще бъдат представени на семинари в Батак, Доспат и Ардино

Дискусиите ще се състоят на 15 и 16 май

Горските мерки 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите", 223 "Първоначално залесяване на неземеделски земи" и 226 "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности" от Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.) ще бъдат представени на семинари в Батак, Доспат и Ардино тази седмица.

По време на семинарите експерти ще дадат актуална информация за възможностите за финансово подпомагане на собствениците на гори по мярка 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите", по която до 23 август 2013 г. в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” се приемат заявления. На срещата ще се обсъдят основните проблеми и често допусканите грешки при кандидатстване и ще се дадат насоки за избягването им.

Ще бъдат представени също добри практики за успешно реализирани проекти по мерки 223 "Първоначално залесяване на неземеделски земи" и 226 "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности" и ще бъде отчетен ефекта от прилагането им.

На 15 май 2013 г. (сряда) ще се проведат семинарите в гр. Батак - от 10:30 часа, в читалище ”4-ти май 1897” и в гр. Доспат – от 14:30 часа, в хотел „Диамант”.

Информационният семинар в гр. Ардино ще се състои на 16 май (четвъртък), от 11:00 часа, в административната сграда на община Ардино.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.