1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Гръцки фермери протестират на българската граница

Гръцки фермери протестират на българската граница

Протестът е обвързан с гласуването на Споразумението от Преспа

Cелскостопанските производители от област Серес планират провеждане на символичен протест и блокиране на движението в района на ГКПП „Кулата-Промахон“, съобщава агенция БГНЕС.

По информация на Генералното консулство на България в Солун шествието се очаква да започне на 24 януари в 14:00 ч. часа в района на град Сидeрокастро, след което протестиращите ще се отправят към граничния пункт.

Протестът е обвързан с гласуването на Споразумението от Преспа от гръцкия парламент и производителите приканват всички свои колеги от цяла Гърция да организират протести по места, за да се изпрати ясно съобщение към правителството.

Министерството на външните работи на България предупреждава, че е възможно образуване на колони от чакащи автомобили в района на ГКПП „Кулата-Промахон“.

От ГД „Гранична полиция“ съобщават, че са в постоянен контакт с колегите си от гръцка страна. При евентуални затруднения в движението през пункта своевременно ще бъде предоставяна информация на пътуващите. Най-близкият граничен пункт е ГКПП Илинден – Ексохи.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.