1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Граждани на Кочериново съдят местните ВиК-дружества

Граждани на Кочериново съдят местните ВиК-дружества

Сред мотивите на ищците е това, че за съществуващата водопроводна мрежа няма изградена пречиствателна станция

Съдът да задължи „ВиК” ООД в ликвидация и „Кюстендилска вода” ЕООД да преустановят събирането на сумите за питейна вода на жителите на община Кочериново, защото водопроводът е незаконен и няма пречиствателна станция. Това поискаха вчера, 4 октомври, в колективен иск в Окръжен съд – Кюстендил граждани на Кочериново.

Пълномощник на Инициативен комитет на жителите на Кочериново и пенсионерско сдружение „Еделвайс” е адвокат Любомир Атанасов, информираха от структурата. Сигналът за неправомерните действия на двете местни ВиК дружества бе получен през август тази година. При проучването на случая адвокатите установили, че дружеството в ликвидация „ВиК” ООД от Кюстендил, е изпратило писма за стари задължения до 31 жители на Кочериново. Проблемът засяга общо 779 души, а общата стойност на задълженията е 68 811 лв. Сред мотивите на ищците е това, че за съществуващата на територията на Кочериново водопроводна мрежа няма издаден акт 16 и няма изградена пречиствателна станция и съоръжения за питейна вода.

Гражданите очакват от съда да констатира факта, че потребителите на територията на Кочериново не са плащали дължимите суми за вода, защото не получават качествена и законна услуга.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.