1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Грижи за рапицата от Лебозол

Грижи за рапицата от Лебозол

Компанията предлага богата гама ефикасни продукти

Бързо и ефективно действие с малки разходни норми, това е отличителното качество на Лебозол®, което от няколко години е познато и на българското земеделие. Няма хранителен недостиг при която и да е култура, който да не може да бъде предотвратен или преодолян с употребата на Лебозол®. За да е успешно производството ви на рапица, още през есента трябва да внесете допълнително хранителни макро и микроелементи през листата- това препоръчват  експертите на Лебозол България. Компанията предлага на българския пазар разнообразие от продукти с доказана ефикасност.

Рапицата се причислява към културите с висока потребност от бор. Усвоеното количество бор по време на вегетация възлиза на 30 – 50 г/дка според развитието на листата. Борът в почвата е трудно достъпен за растението при суша, висока рН-стойност и след варуване. Допълнително при леки почви се наблюдават загуби на бор заради отмиване в зоната на корените.

Ето защо специалисти на Лебозол препоръчват още през есента допълнително внасяне на хранителни макро и микроелементи с листно торене.   Ето и предложенията на Лебозол:1_300

Лебозол®-БОР – е тор с 150 гр/л водоразтворим бор. Прилага се във фаза от 4-ти до 6-ти лист на рапицата в доза 0,150-0,200 л/дка. Ефектът от него е повишена  студоустойчивост, равномерен цъфтеж и узряване, и по-висок добив.

 

2_300Друго предложение е Лебозол®-МИКС ЗА РАПИЦА СК - течна смес на микроелементи с бор, манган, молибден, калций и сяра.
Внася се в доза 0,100 л/дка във фаза от 4-ти до 6-ти лист на рапицата. Повишава студоустойчивост та, стимулира равномерното развитие, води до образуването на компактни растения без цепнатини и напуквания, с напълно развита листна петура без пожълтявания, здрав и силен корен. Освен това засилва имунитета и подпомага  залагането на максимален брой шушулки за максимален добив.

4_300_02

ВИТАЛoСол®-GOLD СК  е друго предложение на Лебозол. Това е течна смес на микроелементи с Мед и Манган. Допълнително се съдържа 36,1 % Сяра. Прилага се в доза 0,150 л/дка във фаза от 4-ти до 6-ти лист. Ползите от този продукт са повишена студоустойчивост и имунитет, повишена жизненост и по-висок добив.

 

aminozol_300Емблематичен продукт за Лебозол е Аминозол® - Органичeн течен NK-тор, с 9,4 % общ Азот, 1,1 % общ калиев оксид и 66,3 % органична субстанция. Приложим е във фаза от 3-ти до 4-ти лист, в доза  0,100 л/дка и спомага за намаляване на стреса при културата, подобрява ефективността на мероприятията по растителна защита, както и ефективността и поносимостта на пръскането с хербициди след поникване.


3_300_01

И още решения от Лебозол - Лебозол®-МАНГАН GOLD СК  - Суспензия на манганов тор с 19,3 % общ Манган. Прилага се в доза 0,050-0,100 л/дка от стадия на 3-ти лист. Повишава студоустойчивостта на растенията, здравинета им и спомага за повишаване на добива.

 

 

Чувствителност на културите към определени микроелементи през есента в g

Култура

Mn

B

Zn

Cu

Fe

Mo

Рапица

20 g

25-30 g

10 g

 

 

1 g

untitled-9_1331Lebosol®- препоръчва листно внасяне през есенно – зимният период на вегетация при рапицата на следните хранителни елементи, респективно торове:

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.