1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Холандски експерти и фирми на посещение в България и Румъния

Холандски експерти и фирми на посещение в България и Румъния

Ползата от сдружаването в сектор Плодове и зеленчуци

Холандският модел в  земеделието може да служи за пример на останалите европейски страни. Високата степен на коопериране и доказаната ефективност на холандските организации на производители са сред основните фактори за успешното развитие на сектора.  

Представители на холандски организации на производители, доставчици на технологии, оборудване и експертиза в сектор "Плодове и зеленчуци" ще вземат участие в обиколката на България и Румъния с цел обмяна на опит, познания и бизнес възможности. Програмата за развитие на селските райони предлага добра възможност за финансиране на нови стратегии и бизнес модели в българското и румънското градинарство.

По инициатива на Посолството на Кралство Нидерландия, холандските експерти ще посетят Букурещ, Русе, Текуч и Яш в първата седмица на февруари 2016 година. Програмата включва семинари, индивидуални срещи с местни производители и организации и посещения на земеделски стопанства. Холандските представители са подготвили практически съвети и работещи примери за структурата и правилата за управление на организации на производители, на базата на предварително изпратени въпроси от страна на Българското министерство на земеделието и храните.

Програмата на посещението в  град Русе включва семинар на тема „Ползата на сдружаването в сектор "Плодове и зеленчуци"  и индивидуални срещи със производители и представители на местни и национални организации и производители, които ще се проведат в Доходно здание, зала Европа от 14:00 до 17:00 часа на 1 февруари 2016 година.  

Форумът се организира с любезното съдействие на Община Русе и е отворен за всички заинтересовани участници.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.