1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Холандски инвеститори проявяват интерес към българското селско стопанство

Холандски инвеститори проявяват интерес към българското селско стопанство

Общият размер на инвестициите, които Холандия е направила в България през последните 12-13 години, е около 250 млн. евро.

 

Общият размер на инвестициите, които Холандия е направила в България през последните 12-13 години, е около 250 млн. евро. Инвестира се както в областта на икономиката, така и в реализирането на социални проекти, каквито са проектите за подпомагане на българските читалища. Това каза вчера в Плевен посланикът на Холандия у нас баронеса Хенриете ван Линден, която е на двудневно посещение в Плевен и общината, пише в. Посредник.

"Нашата страна подкрепя България в процеса на присъединяването й към Европейския съюз, което ще допринесе за увеличаване на инвестициите между двете държави", подчерта НП Ханриете ван Линден и добави, че през последните 5 години се забелязва напредък в икономическите и търговските отношения между Холандия и България. Холандският бизнес проявявал интерес да инвестира в различни сфери на българската икономика, но особено много са инвестициите, направени в леката промишленост и в селскостопанския сектор. "Опитът ни в областта на селското стопанство е голям, затова провеждаме обучение на ваши специалисти, като по този начин подпомагаме развитието на българското селско стопанство".

С всяка изминала година стокообменът между България и Холандия нараства, каза още НП Ван Линден, но призова българската страна да прояви по-голяма активност, тъй като търговският баланс на Холандия с България е с превес спрямо износа на България за Холандия.

Това съобщиха от  farmer.bg за AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.