1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Хранително-вкусовият сектор ще получи финансова подкрепа от Българска банка за развитие

Хранително-вкусовият сектор ще получи финансова подкрепа от Българска банка за развитие

Днес на официална пресконференция банката сключи споразумения за сътрудничество по програма „Партньори“

Хранително-вкусовият сектор ще получи финансова подкрепа от Българска банка за развитие (ББР). Днес, 29 ноември, на официална пресконференция банката сключи споразумения за сътрудничество по програма „Партньори“ със Съюза по хранителна промишленост, Националната лозаро-винарска камара, Федерация на хлебопроизводителите и сладкарите в България и Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България. Те бяха подписани от главния изпълнителен директор на ББР Асен Ягодин и председателите на организациите д-р Светла Чамова, Плaмен Моллов, Марияна Кукушева и Жана Величкова.

Споразуменията ще дадат възможност на членовете на четирите организации да се възползват от преференциално бизнес кредитиране. ББР може да предостави над 150 млн. лв. по програмата за финансиране на малки и средни фирми. Те ще могат да се възползват от по-дълги срокове за погасяване на заемите – до 10 години, 2 г. гратисен период, както и възможност за фиксирана лихва от 7%.

От старта на програма „Партньори“ през септември до момента ББР е получила над 200 запитвания за кредитиране. Най-силен интерес към финансиране от банката имат фирмите от месо- и млекопреработването, земеделието, машинопроизводството, енергетиката и хотелиерството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.