1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Хванат е арендатор на язовир в Дряново след бракониерски улов на язовир “Ал. Стамболийски”

Хванат е арендатор на язовир в Дряново след бракониерски улов на язовир “Ал. Стамболийски”

На лицето е съставен констативен протокол

В ранните часове на деня е извършена съвместна акция на инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към ИАРА Габрово и служители “Горска стража” към  ИАГ Велико Търново. По време на акцията в района на язовир “Ал. Стамболийски”, е спрян  за проверка автомобил в който служителите на ИАРА откриват чували с мрежи и уловена риба в тях.

Намерени са приблизително половин километър хрилни мрежи, около 25 кг. риба /каракуда и смадок/, както и надуваема гумена лодка. Рибата е без документи за произход и мрежите не са маркирани.

На лицето е съставен констативен протокол и акт за незаконен превоз на риба в неспециализирано транспортно средство, съгласно ЗРА.  Наложената санкция на нарушителя е в максимален размер от 1000 лв.

При проверката е установено, че извършителят отскоро е арендатор на язовир “Ганчовец”, Община Дряново и има издадено разрешително за стопански риболов. След влизане в сила на Наказателното постановление, ИАРА ще предприеме мерки за отнеме на разрешителното за стопански риболов на нарушителя.

Мрежите и лодката са конфискувани от инспекторите на ИАРА Габрово, а 25-те кг. риба е разпределена и дарена на Дома за стари хора в село Стоките, община Севлиево и на Дневната кухня за социално слаби в Габрово.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.