1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. И ощетените да получат субсидия

И ощетените да получат субсидия

До днес, 14 декември, земеделски производители могат отново да кандидатстват за субсидии за купуване на минерални торове за пшеницата от реколта 2005 г.

 

До днес, 14 декември, земеделски производители могат отново да кандидатстват за субсидии за купуване на минерални торове за пшеницата от реколта 2005 год. Те са за 1,2 млн. декара. Средствата трябва да бъдат усвоени до 22 декември т.г. Ще се финансират разходите за купуване на 20 кг амониева селитра на дка, или 17,8 кг на дка троен суперфосфат, 13,4 кг на дка амофос, карбамид - 16 кг на дка и 15,5 кг на дка NPK.

Според информацията от фонд "Земеделие", зърнопроизводителите, които не са могли през есента да се вредят за кредити и субсидии, сега имат право да получат субсидията. Ако те са попълнили документите, но не са получили субсидията, или са получили финансиране в по-малък размер и за по-малко от засетите декари, също ще им бъдат изплатени средства по субсидията за купуване на минерални торове за есенната сеитба.

Стопаните, които не са получили пари по целевата финансова линия и не са попълнили документи за кандидатстване по нея, ще трябва да предоставят регистрационната и анкетната карта, удостоверение за актуално състояние и липса на задължения, решение на компетентен орган за кандидатстване по финансовата линия, декларация за площите, които ще бъдат засети с пшеница и документ за собственост./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.