1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. И в Северозападна България се инвестира

И в Северозападна България се инвестира

В с. Долна Вереница рязко са скочили цените на недвижимите имоти

 

През миналата година в с. Долна Вереница, община Монтана, са инвестирани 5 млн. лв. Кметът Леди Кръстев смята, че така местната управа е изпреварила много градове по привличане на финансови средства за развитие. В случая предимство се е оказал фактът, че селото е близо до областния град и е разположено по протежение на главен международен път Е79. Известен е фактът, че в Северозападна България се инвестира най-малко в сравнение с други райони на страната поради недобре развитата и поддържана пътна мрежа.

Красивата природа – с. Долна Вереница е в подножието на Стара планина, чистият въздух, изгодните цени на имотите през 2006 г. и коректното отношение на местната власт са другите фактори, които са привлекли инвеститорите.

През миналата година тук е открит голям шивашки цех. Назначени са много от безработните в селото, наети са и пътуващи от Монтана работници.

Столична фирма е купила три големи имота, върху които ще развива туристически бизнес и ще открие цех за производство на мебели. Друга фирма е закупила оборите на бившето ТКЗС с ангажимент да ги ремонтира и да ги използва за отглеждане на животни. Холандска фирма е купила терен за строеж на паркинг за тирове. През годината в Долна Вереница са продадени 50 къщи, като цените са скочили рязко в сравнение с предишния период.

 

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.