1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ИАГ и Комисията по земеделие към Парламента на Република Хърватия ще си сътрудничат в полза на горите

ИАГ и Комисията по земеделие към Парламента на Република Хърватия ще си сътрудничат в полза на горите

Бяха представени функциите, структурата и развитието на българския горски сектор и горскостопанската индустрия

Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) и Комисията по земеделие към Парламента на  Република Хърватия ще си сътрудничат в полза на горите, това стана ясно по време на работна среща вчера.

Представителите на Хърватия са на посещение в София с цел обмяна на опит и засилване на сътрудничеството между двете държави в горския сектор.

„Горската политика на България е насочена към устойчиво стопанисване и опазване на горите, горските ресурси и ловното стопанство“, заяви инж. Тони Кръстев, изпълнителен директор на ИАГ. Той запозна присъстващите с правителствената политика и стратегическите документи в горския сектор на страната.

По време на събитието бяха представени функциите, структурата и развитието на българския горски сектор и горскостопанската индустрия.  Бяха обсъдени и възможностите за взаимно ползотворно сътрудничество за опазването на горите между двете страни. 

В срещата участие взеха Н. Пр. Лйерка Алайбег - посланик на Република Хърватия в Република България, Бранко Хърг, Франьо Лучич,  Зоран Васич и Ирена Пугелник - членове на Комисията по земеделие към Парламента на Република Хърватия, Румен Христов - председател на Парламентарната комисия по земеделие и храни при 43-то Народно събрание, ръководството на ИАГ, директори на дирекции и експерти от ведомството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.