1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ИАГ приключи специализирано обучение за оценка на ловни трофеи

ИАГ приключи специализирано обучение за оценка на ловни трофеи

Специализираното събитие бе насочено към служителите от регионалните дирекции по горите

В рамките на проект „Утвърждаване на условия за прозрачни административни структури чрез укрепване на ефективността и професионалната подготовка“, Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) успешно приключи специализирано обучение по оценка на ловни трофеи. Обучението беше проведено в периода от 10.06.2015 г. до 11.06.2015 г. в гр. Банско.

Специализираното събитие по оценка на ловни трофеи бе насочено към служителите от регионалните дирекции по горите (РДГ)  - Бургас, Сливен, Стара Загора и Варна. Бяха обучени общо 13 експерта от  РДГ и един представител на дирекция „Ловно стопанство” от ИАГ. Подготовката на участниците включваше и  практически тренировки - измерване на трофеите от лекционния материал, а именно: благороден елен, елен лопатар, сръндак, дива свиня и муфлон, дива коза, зубър, както и черепи и кожи на хищници.

Специалистите придобиха знания и умения по отношение на изискванията към ловните трофеи, както и методи за измерването им. Всеки от тях получи сертификат за квалификация.

Общата стойност на проекта е 79 510.75 лв. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и е с продължителност от 08.05.2014 г. до 15.09.2015 г.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.