ИАГ приключи специализирано обучение за оценка на ловни трофеи

Специализираното събитие бе насочено към служителите от регионалните дирекции по горите

В рамките на проект „Утвърждаване на условия за прозрачни административни структури чрез укрепване на ефективността и професионалната подготовка“, Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) успешно приключи специализирано обучение по оценка на ловни трофеи. Обучението беше проведено в периода от 10.06.2015 г. до 11.06.2015 г. в гр. Банско.

Специализираното събитие по оценка на ловни трофеи бе насочено към служителите от регионалните дирекции по горите (РДГ)  - Бургас, Сливен, Стара Загора и Варна. Бяха обучени общо 13 експерта от  РДГ и един представител на дирекция „Ловно стопанство” от ИАГ. Подготовката на участниците включваше и  практически тренировки - измерване на трофеите от лекционния материал, а именно: благороден елен, елен лопатар, сръндак, дива свиня и муфлон, дива коза, зубър, както и черепи и кожи на хищници.

Специалистите придобиха знания и умения по отношение на изискванията към ловните трофеи, както и методи за измерването им. Всеки от тях получи сертификат за квалификация.

Общата стойност на проекта е 79 510.75 лв. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и е с продължителност от 08.05.2014 г. до 15.09.2015 г.

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.