1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ИАРА дискутира с рибарите ключовите въпроси в сектора

ИАРА дискутира с рибарите ключовите въпроси в сектора

Предстои серия срещи на представители на сектор „Рибарство“ с участието на изпълнителния директор на ИАРА – доц. д-р Галин Николов

Първите срещи с представители на сектор „Рибарство“ се проведоха в Несебър и Поморие и бяха открити от доц. д-р Галин Николов – изпълнителен директор на ИАРА, като участие взеха експерти на Министерството на земеделието, храните и горите и рибари.

На срещите бе представена подробна информация във връзка с предстоящия прием по мярка 1.7. „Добавена стойност, качество на продуктите и използване на нежелания улов” на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Дискутирани бяха условията за кандидатстване, финансиране и съфинансиране. На срещите бе дадена възможност на рибарите да поставят важни за тях въпроси и бяха дискутирани проблемите, които срещат при кандидатстване.

Рибарите предложиха стопанският риболов в страната да бъде разделен на дребномащабен и едромащабен – една от промените в Закона за рибарството и аквакултурите, които рибарите предлагат. Срещите продължават следващата седмица в Каварна, Созопол, Шабла и Царево.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.