1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Икономическият форум за Югоизточна Европа започва утре

Икономическият форум за Югоизточна Европа започва утре

 

"Икономически измерения на европейската интеграция" ще бъде основната тема на тазгодишното издание на Икономическия форум за Югоизточна Европа, който ще се проведе на 31 октомври и 1 ноември в НДК. Организатор на събитието е Български икономически форум, съобщиха от БСК.

Сред основните теми, които ще бъдат разгледани през първия ден на събитието, са: изграждане на конкурентоспособна икономика по пътя към ЕС; технология на корупцията; структурните фондове на ЕС – възможности и предизвикателства; преносимост на номерата в мобилните мрежи; недвижими имоти; италианският опит при управление и усвояване на средствата от фондовете на ЕС.

Домакини на една от най-горещите теми в тазгодишното издание – "Технология на корупцията", са Програмата за развитие на ООН, Българската стопанска камара и Българският форум на бизнес лидерите. Модератор на кръглата маса ще бъде председателят на БСК Божидар Данев, а заместник-председателят на БСК – Камен Колев, ще направи презентация относно корупционните практики при обществените поръчки.

Вторият ден е посветен на мястото на Югоизточна Европа в рамките на глобалния енергиен пазар. Ще бъдат обсъдени възможностите за постигане на устойчив икономически растеж в контекста на глобалния енергиен пазар и иновациите в енергийния сектор. От 10 ч, в зала 9 на НДК ще се проведе кръгла за ролята на търговските камари и работодателските организации в процесът на разширение на Европейския съюз, в която с презентация ще участва и зам.-председателят на БСК Георги Шиваров. Той ще представи възможностите на най-големия бизнес съюз в Европа – UNICE, чийто член е БСК.

Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България, член на БСК, е съорганизатор на ІІI-ата научно-практическа конференция по хранене, на тема "Ролята на безалкохолните и функционалните напитки в здравословното хранене". Тя ще се състои на 2 и 3 ноември 2006 г. в кинозалата на Военно медицинска академия, гр. София.

Конференцията има научно-образователен и приложен характер и е предназначена за специалисти в областта на храненето, общопрактикуващи лекари и производители на безалкохолни напитки.

За участие в пленарните заседания на конференцията са поканени водещи научни работници и специалисти в областта на храненето, диететиката и прилагането на съвременните постижения, свързани с функционалността и със здравословния ефект на напитките и бутилираните води в нашата страна.

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.