1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. In Memoriam

In Memoriam

Снимка:

Проф. Лилия Кръстева си отиде завинаги

Ръководството на Селскостопанска академия съобщава с прискърбие, че днес - 31 март 2014 г., в нелеп инцидент на магистрала „Тракия” загина директорът на Института по розата и етеричномаслените култури в Казанлък проф. Лилия Кръстева.

Професор Кръстева е бивш директор на Института по генетични ресурси в Садово, който вещо ръководи в продължение на осем години. Тя бе член на Съюза на учените в България и автор на 13 сорта зеленчукови култури, от които 4 са със статут на национални стандарти. Проф. Кръстева бе член на Научното дружество по градинарство в България и председател на Българо-израелското дружество в Пловдив. Тя бе уважаван учен, утвърдил името си в световната аграрна наука, за която цялата академична колегия на ССА ще си спомня с обич, искрена почит и уважение.

Ръководството на Селскостопанска академия и директорите на научните звена към институцията поднасят своите най-дълбоки съболезнования на близките на проф. Кръстева по повод съкрушителната загуба и свеждат в поклон глава пред светлата й памет!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.