1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Инспектори на ИАРА Пловдив са хванали 23-ма нарушители при проверки на водоеми в региона

Инспектори на ИАРА Пловдив са хванали 23-ма нарушители при проверки на водоеми в региона

По-голяма част от нарушителите са санкционирани за извършване на риболов чрез косене

Серии от проверки срещу бракониерски набези в Пловдивско са извършили инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Пловдив, служители на Жандармерията и  Изпълнителна агенция по горите Пловдив. Само в рамките на 10 дни при проверки на реките Марица, Стряма и яз. Пясъчник,  инспекторите на ИАРА са хванали 23-ма нарушители  на които са наложени финансови санкции в размер на 5 870 лв. По-голяма част от нарушителите са санкционирани за извършване на риболов чрез косене (търмъчене), Търмъченето е нехуманен начин за улов на риба чрез използване на малоразмерни мрежени уреди или куки, при които с резки движения се улавят или пробождат и закачват отделни екземпляри риби. Друга част от нарушителите са глобени за риболов без билети, както и възпрепятстване на проверка.

По сигнал на гражданин, инспекторите на ИАРА Пловдив са извършили през почивните дни проверка на язовир “Пясъчник”. В Беловишкия залив са открити и извадени 300 метра бракониерски мрежи. Мрежите са били 6 на брой навързани и заложени в плитчината за улов на пасажи от риба. Инспекторите са конфискували мрежите и са съставили констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспекторите от ИАРА Пловдив призовават всички любители риболовци при констатиране на бракониерски набези по водоемите да сигнализират своевременно на инспекторите за вземане на необходимите мерки.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.