1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Инспектори на ИАРА са иззели 1 750 метра бракониерски мрежи

Инспектори на ИАРА са иззели 1 750 метра бракониерски мрежи

Снимка:

Проверени са и 50 любители риболовци

1 750 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА при проверки по реки и водоеми. Иззетата общо риба е 130,50 кг, като 78,50 кг е върната във водоемите, а 52 кг е дарена. Проверени са и 50 любители риболовци, като са съставени 5 акта на нарушители.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извършили проверка по вода на язовир „Жребчево“. Открити и извадени от водата са бракониерски мрежи тип „сетка“ с обща дължина 1 200 метра. Уловената в тях около 73 кг риба от видовете: бяла риба, платика, сребриста кракуда, костур, морунаш, сом, шаран, речен кефал, щука и червеноперка е освободена от мрежите и върната обратно във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Мрежите ще бъдат унищожени.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили рутинна проверка на язовир „Студен кладенец“. При обхода с лодка до местността на “Средна Арда” са открити и извадени от водата 3 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 300 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

По сигнал на гражданин, инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Силистра са извършили проверка в акваторията на пристанище Силистра. Установена е една бракониерска мрежа /найлон/ с дължина 50 метра, поставена в работно положение в зона, забранена за стопански риболов. Мрежата е конфискувана и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената 20 кг риба от вида морунаш и платика е иззета и в последствие ще бъде дарена.

Инспектори от отдели „Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен и Ловеч са извършили съвместна проверка по подаден сигнал за извършване на нерегламентиран улов на риба на река Искър в землището на с. Карлуково. При проверката не са констатирани нарушения. Инспекторите от отдел „Рибарство и контрол” Плевен са продължили проверката по река Искър на територията на отдел Плевен до гр. Койнаре. Проверени са общо над 50 любители риболовци. На р. Искър в землището на с. Чомаковци  са констатирани 5 бр. нарушения за извършване на любителски риболов без билет и риболов с повече от 2 броя въдици (пръчки) с монтирани до 2 броя куки (единични или двойни) при риболов в реките. На нарушителите са съставени актове, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Ловеч са извършили проверка на язовир „Сопот“. От водоема са извадени 4 броя бракониерски  мрежи с обща дължина 200 метра. Уловената в тях 32 кг риба – сребриста каракуда е освободена и в последствие дарена на трапезария за социално слаби хора. Съставен е протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кюстендил са извършили проверка по река  Струма,  в района на Вуковски мост. Контролните органи са съставили акт на лице за улов на риба над допустимото количество. От нарушителя е иззета  5,500 кг риба – скобар, която е върната обратно в  р. Струма.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.