1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Инспекторите от РДГ Шумен са извършили близо 1500 проверки от началото на годината

Инспекторите от РДГ Шумен са извършили близо 1500 проверки от началото на годината

Около една трета от фирмите не са успели или не са пожелали да монтират системи за видеонаблюдение

От началото на годината инспекторите от регионалната дирекция по горите в Шумен са извършили близо 1500 проверки, като една трета от тях са в обекти за преработка и търговия с дървесина. Това съобщи на пресконференция директорът на регионалната дирекция инж. Емил Гелов. 

През този период са проверени още над 150 транспортни средства, превозващи дървесина, 278 ловци и 510 граждани.
Според инж. Емил Гелов всички сериозни фирми на територията на дирекцията, която обхваща областите Шумен и Търговище, вече са изпълнили новите разпоредби.

Около една трета от досегашните фирми не са успели или не са пожелали да монтират системи за видеонаблюдение, поради което са отписани от регистрите.

Сега горските инспектори започват засилени проверки за изпълнението и на другата разпоредба – за монтиране на GPS-устройства на товарните автомобили за превоз на дървесина. До този момент в шуменската дирекция са представени документи за монтирането на 248 устройства. През първото тримесечие на годината в регионалната дирекция в Шумен няма допуснати горски пожари, съобщи инж. Гелов. Той допълни, че горите в региона са в добро състояние и няма нападения от болести или вредители. До края на годината ще бъдат залесени още 488 дка гори.

Автор: Дияна Желязкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.