1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Инвестират над 12 млн. евро във винарска изба край Свиленград

Инвестират над 12 млн. евро във винарска изба край Свиленград

 

Известната българска фирма в областта на винопроизводството "Белведере България", която е дъщерно дружество на "Белведере Франция", откри супер модерна изба край Свиленград. В официалната церемония участва президентът на България Георги Първанов.

В Katarzina Estate са инвестирани над 12 млн. евро и в нея ще работят авторитетни енолози и признати в света консултанти като Тиери Хаберер. Шатото носи името на дъщерята на съсобственика на Белведере Франция Кристоф Трилински, която е починала преди 3 години.

Целта е в избата да се произвеждат престижни вина. Лозовият масив е разположен на площ от 3650 дка. На година се преработват 1600 тона грозде. Виното отлежава в 225-литрови френски дъбови бъчви.

Вината на Katarzina Estate ще бъдат бутилирани в края на месеца. До момента "Белведере България" е направила за последните 6 години инвестиции за над 15 млн. евро във винарския сектор, отделно от Katarzina Estate.

През 2004 г. компанията започна мащабно изграждане на собствени лозови масиви в района на Стара Загора и Любимец. До края на 2008 г. там ще бъдат засадени общо 8000 дка нови лозя.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.