1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Искаме още 1,5 г. за въвеждането на евростандартите за мляко

Искаме още 1,5 г. за въвеждането на евростандартите за мляко

Сегашният срок за влизане в сила на регламента е 1 януари 2010 г.

В Сливен председателят на парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева заяви, че България трябва да започне да провежда политика, при която фермите да постигнат изпълнението на европейската рамка. Фермерите у нас масово продават животните си, защото 70% от тях не могат да изпълнят европейските норми до 1 януари 2010 г.

„В момента се водят разговори с Брюксел да се отложи срокът с година и половина, в който срок тези млечни ферми да отговорят на изискванията и да останат да работят. Ще се мислят и варианти, в който тези стопанства или да покрият изискванията, или да се преструктурират в месно направление. Имаме надежди, че това евентуално може да бъде допуснато", посочи Танева.

"Притесненията ги разбирам. Те са основателни, ако наистина този регламент се приложи в срока, в който е приет. Трябва обаче ние да изхождаме първо от това, че условията, по които ние сме подписали договора за присъединяване, имат регламенти, чието изискване трябва да спазваме", заяви още Десислава Танева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.