1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Испанска корпорация ще инвестира 70 милиона евро в България

Испанска корпорация ще инвестира 70 милиона евро в България

 

Испанската корпорация "Грийнфуел" избира три терена край Плевен, с намерението да  инвестира 70 милиона евро за изграждане на заводи за биодизел, биоетанол и складови бази. Съобщението беше направено от  пресслужбата на областния управител на Плевен Цветко Цветков. Управата на компанията е потвърдила намерението си да инвестира в района на Плевен заради близостта до пристанище "Сомовит" на Дунав, добрата инфраструктура и голямото производство на зърнени култури.
Експертите на испанската корпорация са на мнение, че три са терените, които са най-подходящи за изграждането на заводите.  
Площите от  около 200 декара са близо до градовете Гулянци и Кнежа. Инвеститорите са заявили в писмо до областния управител, че в близко време ще разговарят със собствениците на земите.
Икономически експерти от Плевен предоставиха данни, които сочат, че през последната година  инвестициите в района са над 320 милиона лева, като 58 на сто от тях са вложени за индустриално строителство, технологично оборудване и нови съоръжения. 

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.