1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Избраха нов председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи”

Избраха нов председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи”

Срещу досегашния председател Георги Харизанов има повдигнато обвинение за присвояване на 50 хил. лв. през 2001 г.

Радослав Чеглайски бе избран за председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” по време на открито заседание в МЗХ. От 1 ноември 2011 г. до момента Радослав Чеглайски е бил зам.-председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи”. Завършил е ВИАС, специалност-Хидроенергийно строителство. Той е строителен инженер по хидроенергийно строителство, съобщават от  МЗХ. Любомир Денев бе избран за член на Съвета на директорите. Той е завършил ВИАС, специалност-Строителен инженер по ВК профил „Мрежи и съоръжения”.

Министър Найденов обяви, че освобождава досегашния председател на Съвета на директорите Георги Харизанов заради това, че не го е информирал още на 13 януари 2012 г., за  повдигнато срещу него обвинение. Георги Харизанов обясни, че през 2001 година е разпитван като свидетел и се е подложил на тест на детектора на лъжата. Не е имало проблеми и след близо 11 години делото се подновява и той вече е привлечен в качеството на обвиняем.

Министър Найденов съобщи, че е информирал премиера Бойко Борисов за случая. При тази ситуация Георги Харизанов не може да остане в борда на директорите на „Напоителни системи", посочи министърът. „Аз го посъветвах да пусне жалба в Апелативната прокуратура”. „Сигурен съм, че той е невинен, но взех решението да бъде отстранен, тъй като не ме е информирал за повдигнатото му обвинение веднага на 13 януари.”

Министърът подчерта, че има странни обстоятелства покрай обвинението, което се повдига чак след 11 години. „Аз съм сигурен, че той е невинен”, посочи министърът и допълни, че е много доволен от работата на Харизанов. Той припомни за овладяната ситуация с язовирите в Свиленград и Елена, където лично Харизанов е работил. Мениджърският екип на „Агрогруп инвест”, откъдето идва и Харизанов, изправи на крака „Напоителни системи”, изплатиха се заплатите на 2000 човека и се работи денонощно. Атаката срещу Харизанов не е случайна, посочи още министърът. Явно са засегнати много финансови интереси.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.