1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" е напуснал поста си

Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" е напуснал поста си

Оставката вероятно ще бъде приета

 

Изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Атанас Кънчев е депозирал в средата на миналата седмица оставката си пред министъра на земеделието и храните Валери Цветанов, съобщава вестник "Труд".Вчера той потвърди оставката, в която са изтъкнати лични и семейни причини - болест на близък човек. Мотивите били достатъчно сериозни и вероятно ще бъдат уважени.

Атанас Кънчев е активист на ДПС. Той беше зам.-министър на финансите - на мястото на изпадналия в продължителна кома след тежка катастрофа Нахит Зия. На поста в Държавен фонд "Земеделие" изкара само стотина дни, като на два пъти беше в отпуск. "Не успя да се адаптира към обстановката", каза човек от фонда. Дори бил прехвърлил със заповед ангажименти и подписване на документи на Мюхеттин Караоглан.

От Кънчев се очакваше да поправи негативния имидж на партийните кадри на ДПС и да сложи ред в усвояването на аграрните еврофондове. Предишните шефове на фонда Асен Друмев и Димитър Тадаръков, както и ексминистър Нихат Кабил, допуснаха тежки нарушения, довели до източване на САПАРД, спрени плащания по четири от мерките и закъснение на програмата, както и гафове по схемата за единно плащане на площ, известни като Код 6. Разплащателната агенция беше поставена под особен надзор до края на ноември, припомня Дневник.bg. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.