Изпълнителният директор на ДФЗ присъства на теренна проверка в района на Лесидрен

Снимка:

В областната дирекция той провери и спазването на противоепидемичните мерки

Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Борис Михайлов присъства на ad-hoc проверка на място на „Технически инспекторат” в района на Лесидрен.

Изненадващата теренна проверка е направена на бенефициер, кандидатствал за директни плащания на площ по СЕПП за 2021 г. Земеделският производител е кандидатствал с 30 парцела, от които 5 са със сливови овощни насаждения, а останалите са ливади за косене. Насажденията се намират в необлагодетелствани райони в землището на Лесидрен. При проверката е констатирано, че ливадите са почистени, окосени и площите са добре поддържани. Овощните насаждения също са поддържани в добро земеделско състояние и отговорят на критериите за допустимост на овощни градини.

Борис Михайлов посети и областната дирекция на ДФ „Земеделие” в Плевен.

„Искам да знаете, че държа Фондът да работи прозрачно и почтено в полза на земеделските производители. Ръководството следваме тези принципи и ще искам същото и от Вас. Вие сте лицето на ДФЗ и в най-пряк контакт работите с бенефициерите.”, заяви Михайлов по време на срещата със служителите в ОД на ДФЗ Плевен.

В областната дирекция той провери и спазването на противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на коронавирус у нас.

Посещенията на място са част от поредицата срещи, които осъществява ръководството на ДФЗ със служители на областните структури на Фонда и бенефициери с цел повишаване степента на доверие на земеделските стопани към институцията и прозрачност на работата на Разплащателната агенция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.