1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изплащат заплатите в „Напоителни системи” ЕАД

Изплащат заплатите в „Напоителни системи” ЕАД

Средствата за заплати са осигурени от основните дейности на Дружеството – „Напояване” и „Поддържане на ОПВВВ”

На 100 % са изплатени заплатите за месеците февруари и март във всички клонове на „Напоителни системи” ЕАД. 75 % от заплатите за месец април са платени, както и 60 % за месец май, обясни изпълнителният директор на „Напоителни системи” ЕАД, Елица Попова. Поетапното изплащане на трудовите възнаграждения в клоновете ще продължи. Средствата за заплати са осигурени от основните дейности на Дружеството – „Напояване” и „Поддържане на ОПВВВ”.

До края на тази седмица се очаква да постъпят и първите средства за превантивна и възстановителна дейност, одобрени от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане (МКВП) при Министерски съвет. Сумата, в размер на 3 млн. лева, се отпуска целево за превантивна дейност на обекти за предпазване от вредното въздействие на водите (ОПВВВ), поддържани от „Напоителни системи” ЕАД и възстановяване на река Бистрица, допълни изпълнителният директор на Дружеството, Елица Попова.
Повече от 20 години дейност „Поддържане на ОПВВВ” не е финансирана от държавата в необходимия размер. В резултат на това обектите са в недобро експлоатационно състояние. За това одобрените от МКВП средства са изключително необходими, за да бъде осигурена превенция на риска от наводнения, възможност за безпрепятствен контрол и достъп при критични ситуации, коментира още Елица Попова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.