1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изпращаме първи мостри на български продукти за Китай

Изпращаме първи мостри на български продукти за Китай

През тази година се предвижда откриването на Български павилион и в Шанхайската зона за свободна търговия

Първи мостри на български продукти, които ще бъдат изложени на българския павилион във Всеобхватната трансгранична пилотна зона в Ханджоу, бяха изпратени чрез Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа. Над 30 български фирми са предоставили мостри на родни продукти - мед, сирене, кашкавал, вино, минерална вода, безалкохолни напитки, преработени плодове и зеленчуци, сладкарски изделия и рибни консерви.

Центърът за сътрудничество бе създаден преди по-малко от година. В края на октомври 2015 във Всеобхватната трансгранична пилотна зона в Ханджоу бе открит първият български павилион, като постоянно действаща експозиция. Това е и първият павилион на страна от ЦИЕ, който се открива в Китай по линия на Центъра. Инициативата по промотиране и изпращане на български продукти е в продължение на задълбочаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост между страните от ЦИЕ и Китай.

Продуктите ще бъдат изложени в павилиона преди настъпването на Китайската нова година, за да може повече посетители да имат възможността да опитат българския вкус. Мострите се предоставят от производителите безвъзмездно, а Центърът организира и извършва за собствена сметка доставката им в Китай.

През тази година се предвижда откриването на Български павилион и в Шанхайската зона за свободна търговия. Центърът планира поне още една кампания по износ на български селскостопански продукти и всички български фирми, които до сега не са се включили в инициативата, ще могат да го направят.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.