1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изпускат язовирите в Старозагорско

Изпускат язовирите в Старозагорско

Точният брой на щетите все още не е изчислен

Със 120 куб. м/секунда е изпускането на вода от язовир "Копринка“. Няма опасност от преливане на язовира, няма опасност и за мостовете над р. Тунджа при селата Бузовград и Розово. Поради разлив на река Тунджа, тази сутрин около 5 часа бе затворен пътят Казанлък-Стара Загора до с. Ягода. Остава тежко  положението в района на Раднево и Гълъбово.

На пътуващите по направление Казанлък-Стара Загора се препоръчва да ползват обиколните маршрути Казанлък-с. Ръжена- с. Кънчево- с. Розово или Казанлък - гр. Мъглиж- с. Тулово с цел да избегнат наводнения участък. Камионите и ТИР-овете се отклоняват по пътя за Нова Загора. Деветима възрастни и седем деца от Раднево са евакуирани и настанени в МБАЛ "Д-р Д. Чакмаков". Необходими са фургони за настаняване на жители от кв. "Кантона", чиито къщи са наводнени, постелъчен материал и топли дрехи, алармират от общината.

От повишаване на нивото на река Сазлийка се опасяват и в Гълъбово, където дъждовете са спрели, но заради изпускането на язовирите „Копринка“ и „Жребчево“, водата продължава да се покачва. Наводнени са къщи в ниската част на града, но хората отказват да се евакуират. Осигурени са диги на помпените станции,  за да не остане градът без електричество. Има удавени дребни селскостопански животни и залети множество земеделски площи. Точният брой на щетите все още не е изчислен. Това ще стане след оттичането на водната маса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.