1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изтича срокът за регистрация на кладенците

Изтича срокът за регистрация на кладенците

 

 

11 август  е крайният срок, в който да се направи  регистрация на кладенците, използвани за собствени нужди. Срокът за регистрация, който беше до 11 февруари тази година, беше удължен до 11 август. Това е регламентирано в Закона за водите, приет от Народното събрание и обнародван в "Държавен вестник" на 13 март 2007 г.

На регистрация подлежат кладенците за задоволяване на собствени потребности на гражданите - за поливане, отглеждане на животни, за нуждите на домакинството и други.

Гражданите, в чийто имот е изграден такъв кладенец, но не е регистриран в съответната община до 1 септември 2006 г., трябва да подадат документи за регистрация в басейновите дирекции. Това е предвидено в закона. Неподалите в този срок документи ще бъдат глобени от 300 до 500 лева.

Според закона, ползването на вода до 10 куб.м. на денонощие от регистриран кладенец за собствени нужди в населените места е безплатно, не се изисква монтиране на водомер и не се заплащат държавни такси или данъци. Информация за необходимите документи може да видите на сайта на Басейнова дирекция "Дунавски район".

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.