1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Извънредното заседание Комисията по земеделие и гори към Народното събрание завърши

Извънредното заседание Комисията по земеделие и гори към Народното събрание завърши

Времето не стигна за всички мнения

На извънредно заседание Комисията по земеделие и гори към Народното събрание обсъди проблемите в животновъдството и произтичащите от тях протести. Времето не стигна, за да бъдат изказани и изложени всички мнения на присъстващите.

Млекопроизводителите увериха, че нито един лев от гласуваните от правителството 60 милиона не е стигнал по сметките им и поискаха изпълнение на споразумението с тях. Те припомниха повтаряното от месеци, че животновъдството е пред пълен крах и в сряда продължават протестите.

Депутатът Венцислав Върбанов, подкрепен от Мария Капон, предложи Министерският съвет да изплати 60-те милиона лева незабавно. Пламен Моллов смята, че това не бива да се случва при положение, че правителството няма стратегия за развитие на животновъдството. Председателят Васил Калинов обобщи, че Комисията няма право да задължава Министерският съвет за такива действия.

Аграрната комисия ще заседава по темата и на 11 септември, а до края на годината ще организира широка „клъгла маса” за оформяне на визията за „Стратегията за развитие на животновъдството”.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.