1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Какво е виждането на Европейският комисар за земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган за бъдещата ОСП

Какво е виждането на Европейският комисар за земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган за бъдещата ОСП

Конкурентоспособността ще доведе до намаляване на производствените разходи

Какво е виждането на  Европейският комисар за земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган за бъдещата Обща селскостопанска политика? По покана на Федерацията на европейските производители на фуражи, Хоган взе участие във форум, на който изложи своята позиция. Иновациите, опазването на околната среда и привличането на младите хора към земеделието трябва да са основни акценти на аграрната политика.

Активното развитие на технологиите и иновациите ще гарантира както конкурентоспособността на европейското селско стопанство, така и опазване на природата, според Хоган. Общата селскостопанска политика трябва да включва елементи като споразумението за климата от Париж и последиците от неотдавнашните кризи в селското стопанство. За да се модернизира и опрости ОСП е важно да се изградят мостове с други политики на Евросъюза. Като пример се посочват политическите мерки срещу Русия и въведеното от страна на Федерацията ембарго, което донесе загуби за редица сектори на селското стопанство в Общността.По думите на Хоган,  Експортните пазари е необходимо да се разширяват, като желан бизнес партньор се посочва Китай. Европейските земеделски стопани, засегнати от кризата в млечния сектор, трябва да търсят ефективни решения.

Конкурентоспособността ще доведе до намаляване на производствените разходи. Въпросът за опазването на околната среда е особено актуален. Въвеждането на нови технологии може да привлече младите хора в сектора. Трябва да се улесни достъпът до земя  и финансиране, както и гарантирането на сигурни доходи, подчертава Хоган. По отношение на Брекзит трябва да се търсят прагматични решения, тъй като търговията със селскостопански продукти е от съществено значение и за двете страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.