1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Какво ще промени новият министър на земеделието и храните в служебното правителство?

Какво ще промени новият министър на земеделието и храните в служебното правителство?

Проф. Иван Станков вече взе участие в заседание на Европейския парламент

Пред земеделското министерство предстои тежката задача да приключи преговорите по бъдещата Обща селскостопанска политика на ЕС след 2013 г. В момента текат преговорите между Европарламента, Европейската комисия и съвета на министрите, като министър Иван Станков вече участва в първото си заседание в Брюксел, където е подчертал необходимостта от подпомагане на малките и средни ферми. Амбициите са до юни да бъде постигнато съгласие по реформите в селскостопанската политика.

Агроведомството и Фонд "Земеделие" ще трябва да приключат договорянето на Програмата за развитие на селските райони, която ще започне да се прилага от 2014 г.

В успешното завършване на преговорите за новата ОСП 2014 – 2020 г. от страна на служебния министър, увереност изразяват  46%  от участниците в седмичната анкета на Agro.bg.

Едва 23% от потребителите смятат, че той би могъл да изгради подходяща стратегия за развитие на животновъдството. Цели 31% се съмняват в ефекта от неговото управление, като се има предвид, че временният кабинет ще остане на власт два месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.