1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Каузата на Никола Петков e свободна и независима България

Каузата на Никола Петков e свободна и независима България

Обединени земеделци, ПП “Никола Петков” и ГЕРБ отбелязаха 67 години от убийството на земеделския лидер, политик и държавник

“Днес, ден след като отбелязахме Деня на независимостта на България, се покланяме пред саможертвата на Никола Петков -  изключителна личност, която тежкият репресивен апарат на комунистическия режим не успя да пречупи. Уникален политик – той не просто се бореше за демокрация, той я защити с живота си. Никола Петков е пример за висок морал, борбеност и способност да се жертваш безрезервно за каузата, в която вярваш. А неговата кауза беше свободата и независимостта на България.”
Това заяви председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева пред земеделци, симпатизанти и граждани след панихидата в храма “Св. Седмочисленици” в София, отслужена по повод 67 години от убийството на земеделския лидер и водач на обединената опозиция в VІ Велико народно събрание.

На възпоменателното събитие  присъстваха също председателят на ПП “Никола Петков” Борислав Алексиев, членове на националните ръководства на двете партии, земеделци, симпатизанти и граждани.                  На честването присъстваха и кандидатите за народни представители от  ГЕРБ Александър Ненков – водач на листата на ГЕРБ в 23-ти МИР – София и Светослав Иванов.

“В името на святата памет на Никола Петков трябва да продължим борбата за мир, хляб, свобода и народовластие. Защото днес отново демокрацията е застрашена от задкулисието, от явни и тайни зависимости на много псевдодемократи”, призова Петя Ставрева.

България е обхваната не само от икономическа и финансова криза, но и от криза на ценностите. На политическата сцена днес се подвизават много фалшиви герои, които само обещават промяна, а на практика правят подмяна, подчерта лидерът на Обединени земеделци.
Ставрева призова за "смелост, почтеност и обединение на силите на всички земеделци и демократи в името на голямата цел – просперираща и независима България".
Родината ни трябва да се върне на европейския път и това зависи от всички нас, от нашия избор на 5 октомври. Време е за стабилна държава и за успешно управление, заяви Петя Ставрева.

“В името на светлата памет на Никола Петков сме длъжни на предстоящите парламентарни избори да не допуснем домогванията на левите политически сили и техните сателити до властта”, заяви в словото си председателят па партия “Никола Петков” Борислав Алексиев и призова присъстващите земеделци и симпатизанти да работят за изборна победа на център-десните политически сили на предстоящите парламентарните избори.

След панихидата представителите на Обединени земеделци, ПП “Никола Петков” и ГЕРБ поднесоха венци и цветя пред паметника на Никола Петков в градинката до храма.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.