1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Кифла и топло мляко само за Коледа

Кифла и топло мляко само за Коледа

Преди няколко седмици кабинетът задели от бюджетния излишък още 3 млн. лв. по програмата

 

Кифла и чаша топло мляко ще има за учениците от начален курс в страната само преди Коледа. Два месеца и половина след началото на учебната година директорите на училища разполагат с първоначалните 32 ст. за безплатна закуска на децата, колкото беше осигурено първоначално от бюджета. С тях шефовете на школа осигуряват някакъв плод, само закуска или чаша мляко. Преди няколко седмици кабинетът задели от бюджетния излишък още 3 млн. лв. по програмата. С тях прословутата кифла за малките ученици вече ще се дотира от държавата с 59 ст., които обаче ще стигнат до училищата най-рано в първите дни на декември. Така допълнителната субсидия ще трябва да бъде похарчена до края на календарната година, само за две учебни седмици.

В същото време Министерството на образованието и науката (МОН) започна проверки от тази седмица за това как се харчат средствата за безплатните закуски.

"За 59 стотинки децата не могат да се нахранят качествено. Получи се така, че тези пари се дават за каквото може да се осигури срещу тях, а не за да се купи добра закуска на учениците", коментира Йорданка Фандъкова, зам.-кмет по образованието на Столичната община.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.