1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Коалиция за България поиска оставките на земеделския и на здравния министър заради "кадровия провал на ГЕРБ"

Коалиция за България поиска оставките на земеделския и на здравния министър заради "кадровия провал на ГЕРБ"

Снимка:

Левицата настоява и за пълна и прозрачна проверка на работата на съответните ведомства, чиито ръководители бяха отстранени

Коалиция за България поиска оставките на земеделския и на здравния министър заради "кадровия провал на ГЕРБ". Това се казва в декларация на левицата във връзка с оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева и отстраняванията на заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова, директора на Агенцията по вписванията Виолета Николова и на директора на "Напоителни системи" Георги Харизанов.

"Тези оставки и уволнения са само първата и малка крачка в правилната посока. От Коалиция за България очакваме следващата крачка - по-голяма, обоснована и необходима, и това са оставките на земеделския и на здравния министър", заяви Ангел Найденов, заместник-председател на  парламентарната група на Коалиция за България.

Левицата настоява и за пълна и прозрачна проверка на работата на съответните ведомства, чиито ръководители бяха отстранени.

"Как да повярваме, че прекия ръководител на Харизанов не знае за неговото минало. Как да повярваме, че министърът на здравеопазването Стефан Константинов научава от писмото на ЕК, че цените на лекарствата в България са колосално високи. Как да повярваме, че директорът на Агенцията по вписванията сам си е определил и раздал тези колосални суми като бонуси, без знанието на бившия и на настоящия министър на правосъдието?", попита Ангел Найденов.

Изумително е качеството на кадри, които заемат най-високи позиции в управлението на ГЕРБ, посочи той. До вчера смятахме, че върхът на кадровата политика на ГЕРБ е владение на Румяна Желева и Калина Илиева, оказа се че сме хора с бедно въображение", коментира заместник-председателят на ПГ на левицата.

По думите му липсата на диплома от бившия директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов бледнее на фона на криминалното му досие. На другия полюс е уволнението на заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова - с почтено минало и подходящо образование, посочи той. Според Ангел Найденов общото е, че са част от кадровия провал на ГЕРБ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.