1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Комасацията започва

Комасацията започва

Първият в страната реален проект за уедряване на земеделски земи е в село Катунец

 

Общото събрание на собствениците на земеделски земи в с. Катунец, община Угърчин, област Ловеч, проведено на 21 март, е част от информационната кампания по първия в страната реален проект за уедряване (комасация) на земеделски земи. Проектът е с частно финансиране и е подкрепен експертно и методологично от МЗХ.

В рамките на проекта ще бъдат изготвени план на уедрените имоти на собствениците и интегриран план за развитие на територията на землището. Вторият предвижда обновяване на инфраструктурата и изграждане на нова, проектиране на подходящи терени за напояване, залесяване, туризъм, определяне на терени за трайни насаждения, едногодишни култури и други. Този план в бъдеще може да послужи като основа за кандидатстване по мерки от Програмата за развитие на селските райони. Интегрираният план се консултира от експерти от холандската служба за управление на земите и водите (DLG).

По време на събранието бяха разяснени подробно целите на проекта, законовият регламент, условията за участие, сроковете и разходите по изпълнение на техническите дейности.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.