1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Комисията по земеделие ще вземе решение за премирането на тютюна

Комисията по земеделие ще вземе решение за премирането на тютюна

Снимка:

С решение на ЕК за реколта 2009 г. на тютюнопроизводителите ще бъдат изплатeни 116 млн. лв.

На 17 март 2010 г. на съвместно заседание на Комисията по земеделие и на управителния съвет на Фонд „Тютюн” ще бъде взето решение за премирането на тютюна за реколта 2009 г. Решението за широко обсъждане на разпределението на премиите за тютюнопроизводство бе взето по време на УС на фонд „Тютюн”.

На срещата бяха обсъдени варианти за премиране на тютюнопроизводителите за произведен и изкупни тютюн сортови групи „Басми”, „Куба Кулак”, „Бърлей” и „Виржиния” реколта 2009 г., по реда на чл. 18 а от Закона за тютюна и тютюневите изделия. С решение на ЕК за реколта 2009 г. на тютюнопроизводителите ще бъдат изплатeни 116 млн. лв.

По покана на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, присъстваха представители на производители на дребнолистен и широколистен тютюн, които представиха своите позиции за възможностите за премиране. По тяхно предложение, освен трите варианта на премиране, предложени от ръководството на Фонд „Тютюн”, бяха добавени още два варианта за разпределение на средствата.

Представителите на тютюнопроизводителите благодариха на министър Найденов за предоставената възможност да участват в заседанието. За първи път на УС на фонд „Тютюн” участва и ръководството на Комисията по земеделие – председателят Десислава Танева и зам.-председателите Юнал Тасим и Емил Димитров.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.