Kverneland Kultistrip със златна награда на Cereals 2015

Бяха избрани четирима победители и четирима подгласници

Kultistrip получи златен медал IMMA (Международни награди за производители на машини) на събитието Cereals за зърнени култури тази седмица във Великобритания!

Заемайки първо място в категорията за почвообработващо оборудване, Kultistrip си спечели признанието на съдиите заради своя иновативен механизъм за управление на почвата strip-till, който предлага изключително гъвкава система за земеделските производители, които искат да намалят употребата на гориво и да се погрижат за почвата. Питър Редман, председател на съдийската комисия, заяви: “Купувачите на машини винаги търсят подобрения в производителността и намаляване на разходите.

В допълнение, те са насърчавани да постигат устойчиво управление на почвите, да контролират замърсяването и да поддържат биологичното разнообразие. Целта на IMMA  е да им покаже онези машини които могат да направят разлика в някоя или във всички тези области, и които също демонстрират иновации, за да посрещнат предизвикателствата на променящата се околна среда”.

Категориите на IMMA включваха почвообработващо оборудване, машини за жътва, трактори и пръскачки. След дълго обмисляне, съдиите от Институцията на земеделските инженери, университета Харпър Адамс (Harper Adams University), Националния институт за селскостопанска ботаника NIAB и фермерски седмичник (Farmers Weekly) избраха четиримата победители и четирима подгласници за 2015 г.

Наградите IMMA (Международни награди на производители на машини) са проведени за първи път от организатора на събитието Cereals, Haymarket Exhibitions, през 2014 г. и се присъждат на компании, произвели изключително иновативни, ефективни и стойностни машини  и които са продадени във Великобритания.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.