1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. КЗП ще преразгледа решението за задължителен електронен подпис на жалбите по интернет

КЗП ще преразгледа решението за задължителен електронен подпис на жалбите по интернет

Това ще стане на насроченото за 8 септември заседание

По настояване на временно изпълняващия длъжността председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Александър Масларски ще бъде преразгледано решението за задължителен електронен подпис на жалбите по интернет, съобщиха от  комисията.

Това ще стане на насроченото за 8 септември заседание, след завръщането от отпуск на Огнян Варадинов, член на комисията, обясни Александър Масларски, цитиран от "Дневник".

До новото решение жалбите и сигналите, получени по интернет и неподписани с електронен подпис, ще се приемат, но ще се образува производство по обсъждането им след като бъде преразгледано решението.

Да не се приемат по електронен път жалби, сигнали и предложения на потребителите, ако нямат електронен подпис, беше взето от КЗП под ръководството на бившия председател Дамян Лазаров на 15 август и то веднага предизвика обществено недоволство, тъй като е много малък процентът граждани, притежаващи електронен подпис. Експерти и общественици остро възразиха, посочвайки, че имейлите на гражданите до КЗП не са анонимки, щом носят адреси за обратна връзка, тъй че изискването на електронен подпис е само средство за затрудняване на потребителите и за гарантиране на спокойния сън на бюрократа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.