1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Лаос иска да си сътрудничи с България в областта на околната среда

Лаос иска да си сътрудничи с България в областта на околната среда

Снимка:

Атанаска Николова: „България участва активно в партньорството Азия- Европа, подобни платформи за сътрудничество имат голямо значение за обмяната на опит и устойчиво развитие на държавите“

Лаос иска да си сътрудничи с България в областта на околната среда. Това обсъдиха заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова и министърът на природните ресурси и околната среда на Лаос Сомад Фолсена. Срещата между тях се състоя в Русе и бе част от петия „Диалог за устойчиво развитие в рамките на инициативата за сътрудничество по реките Дунав и Меконг“. Темата на форума през тази година е „Водната свързаност през третото десетилетие“.

Във фокуса на традиционния семинар, който се организира всяка година, са опазването на околната среда и зеленият растеж. Устойчивото управление на водните ресурси е ключов фактор, както за повишаването на качеството на живот на хората, така и за балансираното социално и икономическо развитие на регионите, каза зам.-министър Атанаска Николова.

Българският министър запозна още делегатите с успешния опит в международното сътрудничество при управлението на р. Дунав. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.