1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Лекари от Ямболско настояват да се създаде ветеринарна медицинска каса

Лекари от Ямболско настояват да се създаде ветеринарна медицинска каса

Снимка:

В нея ще се правят отчисления от евросубсидиите, които получават фермерите

Частнопрактикуващите ветеринарни лекари от Ямболско настояват да се създаде ветеринарна медицинска каса, която да гарантира плащанията на работата им. Те предлагат това да залегне в Закона за ветеринарномедицинската дейност преди повторното му гледане в парламента.

Частните ветеринари настояват в измененията на Закона за ветеринарномедицинската дейност дребните фермери с по няколко животни да не плащат за имунопрофилактика, а дейността да продължи да се финансира от държавата. Едно от основните искания е да бъде създадена ветеринарна медицинска каса, заяви д-р Георги Георгиев, цитиран от БНР.

В тази каса ще се правят отчисления от евросубсидиите, които получават фермерите. Също там ще влизат всички такси, глоби, такси за обслужване, за да можем ние да сме спокойни за нашето плащане. Няма какво да крием - става въпрос за 12 млн. лева. Тези 12 млн. лева струват труда на всички ветеринарни лекари в България за една година, допълни Георгиев.

Според ветеринарните лекари, от Закона трябва да отпадне изискването за сключване на индивидуални договори за обслужване с дребните фермери, тъй като е невъзможно един лекар да подписва договори с 300-400 стопани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.