1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Линията на преките плащания

Линията на преките плащания

От МЗХ отчитат и напомнят

Вече 98,58% от обработваемата земя, регистрирана през миналата година, е заявена в общинските служби по земеделие за подпомагане по линия на преките плащания на площ за 2009 година. 61 150 са представените до сега заявления от земеделските производители.

По 13 950 от представените и получили входящ номер от Общинските служби по земеделие заявления трябва да бъдат направени допълнения, които стопаните могат да направят без да губят част от полагащите им се плащания в срок до 31 май.

Едва 1220 заявления са върнати от страна на Разплащателната агенция обратно в общинските служби поради установени технически неточности или други непълноти за корекции, които също трябва да бъдат отстранении до края на май.

От МЗХ отново напомнят, че срокът за подаването на заявленията за подпомагане по линия на преките плащания на площ и за агроекологичните плащания е до 15 май. Подалите заявления в този срок могат да правят корекции и допълнения в тях без санкции до 31 май.

Стопаните, подали заявления  след 15 май подлежат на санкция, изразяващи се в намаление на сумата за подпомагане с 1% процент за всеки  работен ден закъснение.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.