1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ловешка фирма е готова да строи ферма за патици

Ловешка фирма е готова да строи ферма за патици

 

Ловешката фирма "Полтри" ООД е готова да изгради екоптицеферма. Управителят й Мария Тодорова е внесла инвестиционното си намерение в общината. Вече тече срокът, в който заинтересуваните физически и юридически лица могат да внесат мнения и възражения за това инвестиционно намерение на тази фирма относно оценката и въздействие върху околната среда.

"Полтри" има намерение да изгради птицеферма за угояване на 1000 патици мюлари, отговаряща на всички европейски изисквания. Патиците ще се угояват при затворено отглеждане с механизирано хранене, водопой и вентилиране. Предвижда се отпадъци от птицефермата да няма. Инвестиционното предложение включва и мерки за третиране на отпадъците, като ще бъде изградено локално пречиствателно съоръжение за отпадните води.

Недвижимият имот, в който ще се реализира това инвестиционно намерение, е собственост на фирмата и е с площ 8151 кв.м и попада в границите на бившия стопански двор на село Йоглав, община Ловеч. Теренът е удачен като местоположение, достъпност, захранване с необходимите електро- и ВиК мрежи, както и големина на площадката. За функционирането на птицефермата ще се използват съществуващи сгради, които само ще бъдат преустроени, за да отговарят на нуждите за новата им функция. Нови пътни връзки не се предвиждат.

Инвестиционното намерение не включва нито нова, нито промяна на съществуващата инфраструктура. Ще се използва изградената вече, която е в добро състояние и осигурява транспортен и пешеходен достъп до имота, уточниха от фирмата инвеститор./dnevnik.bg

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.