1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ловният сезон в Сандански приключи

Ловният сезон в Сандански приключи

 

Секретарят на ловно-рибарското дружество в Сандански Димитър Филипов заяви, че ловният сезон е приключил в края на месец февруари.

По думите му, в сравнение с други години, тази  е била най - добрата за ловуване на дива свиня. 332 животни са отстреляни  от ловците на 15 - те дружинки на територията на сдружението, което включва Сандански и част от Струмяни.

270 са отстреляните зайци през ловния сезон. Толкова са  били и  през миналата година. Все още се обобщават данните от  другите видове дивеч - прелетен, водоплаващ и хищен. До средата на месеца те ще бъдат представени пред УС на сдружението. До 15 април отчетните събрания на дружинките ще бъдат приключени, като ще бъдат набелязани и мероприятията за следващия сезон. Сезонът за лов на прелетен дивеч се открива на 15 август. Филипов посочи още, че днес представител на дружеството заминава за кекличево стопанство - Сливен, за да получи 300 броя кеклик, който ще бъде разселен в ловностопанските райони на дружинките. През лятото предстои разселване и на 300 броя яребици.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.