1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ловци и рибари протестират срещу Закона за лова

Ловци и рибари протестират срещу Закона за лова

Връчена е протестна декларация

Около 50 ловци и рибари от цялата страна са се събрали на протест пред храм-паметника “Александър Невски”. Те се обявяват срещу Закона за лова и опазване на дивеча, предаде Агенция “Фокус”. Според новия Закон за лова ловците и рибарите, които членуват в частни сдружения, няма да имат право да ловуват в държавни гори и водоеми. На това ще имат право само представители на Националното ловно-рибарско сдружение.

По думите на Евгени Николов от сдружение “Папия’ - Царево новият закон, приет на първо четене в парламента, противоречи на Конституцията и нарушава демократичните и човешки права на ловците и рибарите.

Протестиращите са издигнали лозунги, сред тях може да се прочете “Искаме закони за ловци, направени от ловци”, “Не на феодална България” и други.

Протестиращите се охраняват от 15 полицаи, а мястото на протеста е оградено с метални рамки.

Председателят на Инициативния комитет на протестиращите Иван Иванов влезе в Народното събрание, за да връчи протестна декларация, в която са представени възраженията срещу Закона за лова. Според Иванов в закона възникват условия за злоупотреба, налагане на монопол, привилегироване на трети лица и нелоялна конкуренция от страна на държавата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.