1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Масово поливане на зеленчукови градини оставя добруджански села без вода

Масово поливане на зеленчукови градини оставя добруджански села без вода

 

Масовото поливане на зеленчукови градини оставя цели села в Добричка област без вода. Това съобщи управителят на ВиК в добруджанския град Величко Василев. Изчислението му е, че заради засушаването потреблението на вода в региона се е увеличило с една трета. Василев нееднократно е провеждал срещи с кметовете по места да бъде ограничено безконтролното изливане на питейната течност. Отговорът на хората обаче бил, че отглеждането на зеленчуци е единственият им поминък.
Според изчисление за напояване на 100 кв.м градина се изразходват около 100 кубика вода. Най-често поливат тези, които не си плащат сметките, е наблюдението на мениджъра. Той даде пример с жителите на с. Карапелит, които периодично заплашват с бунт заради недостиг на вода във високите части на селището. Данните му са, че от 600 абонати длъжниците към дружеството са 450 с общо 100 хиляди лева. Има засечени и кражби. Периодично се водят дела срещу некоректните клиенти.
Няма опасност от воден режим в курортните комплекси, увери Василев. Дружеството е инвестирало тази година над 2 млн. лв в подмяна на водопроводи и помпи./focus-news.net

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.