1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Местният бизнес и общинска власт в Годеч се обединяват

Местният бизнес и общинска власт в Годеч се обединяват

До месец и половина сдружението ще е факт

Началото на първия у нас териториален Бизнес клуб на публично - частното партньорство беше поставено в град Годеч. Местен бизнес и общинска власт се обединяват с обща цел – създаване на благоприятни условия за развитието на района и неговите жители.

Град Годеч и околностите му се характеризират с живописна природа, чист въздух и културни забележителности. Проблемът, пред който е изправена общината е как да задържи младите хора и да насърчи предприемаческия им дух. Населението на града в момента е близо 5300 души.

Затова общината се заема с нелеката задача да насърчи малкия и среден бизнес в града, както и да помогне за създаването на нови работни места чрез учредяването на бизнес клуб.
Сдружението за подпомагане на малкия и средния бизнес – „ОБЕДИНЕНИ БИЗНЕС КЛУБОВЕ” съществува от 3 години, но вече е най-бързо развиващата се организация - с 800 члена. Тя е добър пример за местния клуб.

По думите на Халачев малкият и среден бизнес имат нужда от подкрепа от държавата. Бизнесът е гръбнакът на всяка икономика и просперитета на всяка малка община, убеден е Халачев. Сдружаването ще създаде възможност за кандидатстване по програми, финансирани от ЕС.

Оля Рангелова развива бизнес от 12 години в град Годеч с трайни и малотрайни сладкарски изделия. Тя е готова да помогне на своите партньори в сдружението.
До месец и половина сдружението ще е факт, а председателят и участниците на клуба започват интензивни срещи за изготвянето на план, по който ще работят.

Вижте видео по темата...

Автор: Радина Дойнова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.