1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Международен семинар „Безопасност на храните”

Международен семинар „Безопасност на храните”

Организиран е от Световната организация по здравеопазване на животните

 

Откри го заместник-министърът на земеделието и храните д-р Светла Бъчварова. „Като член на Световната организация по здравеопазване на животните, ние се стремим да изпълняваме ангажиментите си, свързани с хармонизиране на ветеринарното законодателство, гарантиране здравето на животните и безопасността на суровините и храните от животински произход с оглед функционирането на външния пазар”, заяви зам.-министър Бъчварова по време на откриването.

С изградените и функциониращи 8 гранични инспекционни ветеринарни пункта, България гарантира сигурността на Общността като нейна външна граница. Успешно бе извършено и преструктуриране на предприятията за добив и преработка на суровини и храни от животински произход, което даде възможност да утвърдят своето място в икономиката на страната и същевременно да бъдат конкурентноспособни на Европейския пазар, допълни още тя.

На семинара взеха участие директори на ветеринарните служби от 20 държави–членки на OiE от Източна Европа, както и представители от бивши руски републики. Форумът ще продължи до 24 април.

 

 

Етикети семинар, OIE
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.