1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Международна работна среща по многофункционално горско планиране ще се проведе в МЗГ

Международна работна среща по многофункционално горско планиране ще се проведе в МЗГ

Целта на срещата е да се представят резултатите по разработването на планове за многофункционално стопанисване на горите в България

 

Международна работна среща по многофункционално горско планиране ще се проведе в Министерство на земеделието и горите. Форумът се организира от МЗГ и Национално управление по горите, с подкрепата на Българо-швейцарската програма по горите /БШПГ/.

Целта на срещата е да се представят резултатите по разработването на планове за многофункционално стопанисване на горите в България и предизвикателствата пред процеса. Ще бъде дискутиран и опитът на други държави с акцент върху включването на заинтересованите страни в горския сектор, изпълнението и мониторинга на плановете.

Участие във форума ще вземат представители от Швейцария, Германия, Румъния и Украйна. От българска страна ще участват експерти от Национално управление по горите и регионалните му структури, представители на работните групи от общините с вече готови планове за многофункционално стопанисване на горите, както и тези в процес на разработка, на държавни институции и неправителствени екологични организации.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.