1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Международна работна среща по проект "горска мрежа" ще се проведе на 19 и 20 септември

Международна работна среща по проект "горска мрежа" ще се проведе на 19 и 20 септември

Проект "Планинска горска мрежа" се реализира по Програма ИНТЕРРЕГ на Европейския съюз.

 

Международна работна среща между партньорите по проект "Планинска горска мрежа" ще се проведе на 19 и 20 септември т.г. в Държавна дивечовъдна станция "Витошко–Студена".

Срещата се организира от Национално управление по горите /НУГ/ към МЗГ, в сътрудничество с Федералното министерство на земеделието, горите, околната среда и водното стопанство на Австрия.

Представители на горски администрации от 7 държави, сред които Австрия, Германия, Швейцария, Италия, Словения, Словакия, Македония ще вземат участие в нея. Сред чуждестранните участници е и генералният директор на дирекция "Горско стопанство" в Министерството на земеделието, горите, екологията и водите на Австрия Герхард Мансбергер.

Проект "Планинска горска мрежа" се реализира по Програма ИНТЕРРЕГ на Европейския съюз. Той е ориентиран към съгласувани действия за увеличаване способността на планинските защитни и рекреационни гори за превенция и защита от въздействието на неблагоприятните климатични явления и последствията от тях – лавини, свлачища, наводнения. Партньори по проекта са Австрия, Германия, Словения, Швейцария, Италия и Лихтенщайн. На този етап НУГ участва като асоцииран партньор, с намерение при следваща фаза да се включи активно.

Целта на двудневната работна среща е да се представи състоянието на горския сектор в България и да се обсъдят модели на развитие и управление на планинските гори в страните-партньори по проекта. Специален акцент ще бъде отделен на сътрудничеството от гледна точка на новоприетите членове на ЕС, както и на представянето на добри практики при стопанисване на защитни и рекреационни гори от страните-партньори.

Уважаеми колеги,
Пресконференцията е предвидена на 19 септември – понеделник, от 13.00 часа в Държавна дивечовъдна станция "Витошко – Студена". Тръгва се в 12.00 часа от Служебния вход на МЗГ. За организиране на превоза, моля да позвъните в Пресцентъра на МЗГ до петък – 16 септември, 15.00 часа.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.